За нас

Dostapno.org е некомерсиален проект, който цели да покаже достъпните места за хора с увреждания. Недостъпната среда е наследство от миналото, свързано с масово строителство на градове  без обвързването му с нуждите на хората с увреждания.

Проблемът има различни измерения свързани с различни увреждания.

Хората с двигателни увреждания имат трудности при цялостното си предвижване – от това да се движат по тротоари, возят в градския транспорт, или при влизане в сгради.

Dostapno.org си поставя за цел да събере на едно място информация за места достъпни за хора използващи помощни средства за приджвижване като по този начин иска да намали чувствително чувството на социална изолация на тази група, като им осигури нужната информация за безпроблемен достъп до обществени локации.

Dostapno.org e проект разработен от приятели и доброволци, предоставен за поддържане и развиване на базата данни на хора предвижващи се с помощни средства.

Dostapno.org си поставя за цел да продължи да се развива, не само чрез обогатяването на базата си данни, но и чрез постепенното добавяне на нови функции, които са в процес на разработка.

Зад съществуването на този проект стоят Слави, Надя, Илиан и Ники, които остават ангажирани с него и ще продължат да помагат за развиването му.